heerlijk de natuur in!

knapzak wandelroutes

Gezellig wandelen en lekker eten

Wij vullen jouw rugzak met allerlei lekkers en de meegebrachte thermosfles met koffie en thee. De knapzakken kun je alleen van te voren reserveren, dat kan via onze webshop  Je krijgt een goede uitleg mee, zodat je op een mooie route terecht komt, die langs voldoende bankjes en picknicktafels leidt. Op je eigen tempo wandel je, geniet je van het mooie Drentse landschap, je komt schapen onderweg tegen, een watertje, bos, heide en/of zandverstuivingen. Jullie kiezen zelf wanneer je de rugzak uitpakt om te genieten van al het lekkers. Honden kunnen ook meewandelen op alle routes, mits aangelijnd.

Ga naar de webshop voor een overzicht van de verschillende knapzakken, waarbij we ook aan vegetariërs en veganisten hebben gedacht!

 

Familieroute Ontdek Emmen – 6 kilometer

Deze route is in combinatie met de Familieknapzak. De kinderen krijgen een blad mee vol foto’s van markante zaken onderweg, zo kunnen ze hun speurneus gebruiken. Begeleiders kunnen de route checken via de app Strava. We route leidt over het stadsplein met leuke klimtoestellen en bedriegertjes, door het Rensenpark met speeltuin, picknickweide en kinderboerderij en langs het grote hunebed: voldoende te beleven!

Odoornerdennen route – 6 kilometer

Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap (als je de weg kent, kun je ook een omweg maken door het veld) bereik je de Odoornerdennen. Een uniek gebied met Jeneverbesstruiken, heide, bos en hoogteverschillen. Regelmatig kom je een bankje tegen in het bos, ook zijn er twee picknicktafels waar je pauze kunt nemen op 1,3 km & 4,3 km.

In de HERFSTVAKANTIE volgen we EEN ANDERE (spannende) ROUTE door de ODOORNERDENNEN, je volgt daarvoor de rode pijlen op zoek naar vragen en opdrachten. Na afloop lever je het deelnameformulier in. Veel antwoorden goed? Dan win je misschien wel een prijs! 

Schoonmeer route – 6  kilometer

Een verrassende route, door een mooie laan naar het bos. Bij een idyllisch gelegen watertje is het heerlijk rusten en genieten van de inhoud van de knapzak. Of je kiest daarvoor de picknicktafel bij het Schoonmeer, dat in de zomer gedeeltelijk gevuld is met water. Tijdens strenge winters maken de Odoorners er een schaatsbaan van.

Tijdreisroute Leewal – 10 kilometer

Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap (als je de weg kent, kun je ook een omweg maken door het veld) kom je op de Tijdreisroute terecht. Langs hunebedden, door bossen, stuifzand en heide leer je kijken naar het landschap dat 470.000 jaren geleden is gevormd.

Het Pelgrimspad  – 6,5 of 9,5 kilometer 

Deze route is uitgestippeld en van infomatie voorzien door de kerkelijke gemeenschap in Odoorn in samenwerking met Stichting Kerk Odoorn & Cultuur. Je ontvangt er een mooi boekje bij met informatie over alles wat je tegen komt en mooie gedichten. (Je mag een vrijwillige bijdrage ter plekke doen als bijdrage voor de kosten die de initiatiefnemers maakten.)

De introductie is als volgt:

Het leven als een wandelpad, en wij zijn pelgrims

Het woord pelgrim komt van het Latijnse peregrinus en dat betekent: iemand die over de akkers loopt. Dat gaan wij ook doen, op deze route, letterlijk én figuurlijk.

Een pelgrim wil in beweging blijven; en dat is wat het leven ook van ons vraagt, zeker in een wereld waarin alles steeds sneller gaat. Maar……meebewegen met de tijd en met het leven, vraagt ook om momenten van bezinning. Van momenten waarop we stil staan bij ons verlangen diep van binnen, naar liefde, rust en harmonie. Van momenten van stilstaan bij verdriet, twijfel of chaos. Van momenten waarop we ons afvragen: past het leven dat ik nu leid bij dat verlangen?