De bossen in, de heide op

Op pad met Joost

Knapzakroutes 

rWij vullen jouw rugzak bij aankomst in onze winkel in Odoorn. Je ontvangt een pakket met belegde broodjes, watertje,  een sapje en een lekkernij. Je meegebrachte thermoskan wordt gevuld met koffi of thee. Onderstaande routes krijg je op papier mee. Na afloop wacht er nog wat lekkers.  De verschillende kapzakken zijn alleen verkrijgbaar als je ze van te voren reserveert via onze webshop.

 

Odoornerdennen route

6 kilometer

Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap (als je de weg kent, kun je ook een omweg maken door het veld) bereik je de Odoornerdennen. Een uniek gebied met Jeneverbesstruiken, heide, bos en hoogteverschillen. Regelmatig kom je een bankje tegen in het bos, ook zijn er twee picknicktafels waar je pauze kunt nemen op 1,3 km & 4.3 km.

 

Schoonmeer route

6 kilometer

Een verrassende route, door een mooie laan naar het bos. Bij een idyllisch gelegen watertje is het heerlijk rusten en genieten van de inhoud van de knapzak. Of je kiest daarvoor de picknicktafel bij het Schoonmeer, dat in de zomer gedeeltelijk gevuld is met water. Tijdens strenge winters maken de Odoorners er een schaatsbaan van.

 

Tijdreisroute Leewal

10 kilometer

Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap kom je op de Tijdreisroute terecht. Langs hunebedden, door bossen, stuifzand en heide leer je kijken naar het landschap dat 470.000 jaren geleden is gevormd.

Het Pelgrimspad  

6,5 of 9,5 kilomter (eigen keuze)

Deze route is uitgestippeld en van informatie voorzien door de kerkelijke gemeenschap in Odoorn in samenwerking met Stichting Kerk Odoorn & Cultuur. Je ontvangt er een mooi boekje bij met informatie over alles wat je tegen komt en mooie gedichten. (Je mag een vrijwillige bijdrage ter plekke doen als bijdrage voor de kosten die de initiatiefnemers maakten.)

De introductie is als volgt:

Het leven als een wandelpad, en wij zijn pelgrims

Het woord pelgrim komt van het Latijnse peregrinus en dat betekent: iemand die over de akkers loopt. Dat gaan wij ook doen, op deze route, letterlijk én figuurlijk.

Een pelgrim wil in beweging blijven; en dat is wat het leven ook van ons vraagt, zeker in een wereld waarin alles steeds sneller gaat. Maar……meebewegen met de tijd en met het leven, vraagt ook om momenten van bezinning. Van momenten waarop we stil staan bij ons verlangen diep van binnen, naar liefde, rust en harmonie. Van momen- ten van stilstaan bij verdriet, twijfel of chaos. Van momenten waarop we ons afvragen: past het leven dat ik nu leid bij dat verlangen?

Op de route van het leven houdt ons verlangen ons gaande – een ver- langen dat tegelijk een reis naar onszelf is. Leren houden van jezelf – het uithouden met jezelf. Want, als je loopt, loopt je schaduw altijd mee. Dus ook die kanten van jezelf die je liever niet onder ogen ziet. En juist als je ook die kanten van jezelf ziet en kunt integreren in jouw bestaan, ben je echt helemaal jezelf. En kun je liefde ervaren in alles wat is.

vanuit huis kiezen

proef, ervaar en geniet via onze webshop

1